Nyt on aika pitää huolta siitä, että liikkuu ja jumppaa tarpeeksi rajoituksista huolimatta! Liiku kotona mahdollisuuksien mukaan joka päivä. Liikkumisen on tarkoitus ylläpitää toimintakykyä kokonaisvaltaisesti. Ikäihmisille suositellaan arkiliikunnan lisäksi vähintään kaksi kertaa viikossa lihasvoimaa ja tasapainoa kehittäviä harjoituksia.
 
Alla olevissa harjoitteissa olevat liikkeet sopivat muun viikoittaisen liikkumisen lisäksi. Liikkeiden on tarkoitus parantaa lihasvoimaa, tasapainoa sekä liikkuvuutta. Hyvä jalkojen lihasvoima (jalkaterän, nilkan, pohkeiden, reisien & lonkkien lihakset) ovat tärkeässä roolissa tasapainon hallinnan kannalta.
 
Seisten tehtävissä harjoitteissa on hyvä olla jokin tuki josta voi pitää kiinni. Liikkuvuusharjoitteet, erityisesti selän ja rintarangan liikkuvuusharjoitteet vaikuttavat myös kylkiluiden liikkuvuuteen ja näin ollen myös hengityksen tehostumiseen. Hengityksellä voit myös tehostaa liikkeitä esimerkiksi lisäämällä sisäänhengityksen liikkeen alussa ja uloshengityksen liikkeen loppuvaiheessa. Muista liikkeiden aikana hengittää rennosti.
 
 
Voit lisätä liikkeiden toistomäärää ja nopeutta voimen mukaan, liikkeiden vaihteleminen on myös hyödyllistä. Ensimmäisillä kerroilla kokeile liikkeitä muutamia kertoja ja lisää vähitellen toistomäärää kymmeneen tai kahteenkymmeneen kertaan. Lisää haastetta voit lisätä esimerkiksi käsipainoilla, nilkkapainoilla tai vastuskuminauhoilla.
 
Mikäli kaipaat lisää vinkkejä harjoitteluun, voit ottaa yhteyttä meihin