Soita 0400 818 798

Kotona asumisen tukipalvelut

Kotiin tuotavat palvelumme

Omaishoitajan kotona tapahtuva sijaistuspalvelu

Tarvitsetko omaishoitajana hetken itsellesi? Haluatko käydä asiointi reissulla rauhassa? Pyydä meiltä apua omaishoitajan sijaispalveluna. 

Kyseessä on sosiaalipalvelu, jossa sijaistaja tulee teille kotiin antaen sinulla huolettoman hetken poissa kotoa ja läheisellesi turvallisen sekä virikkeellisen tuokion. Sijaistus voi olla kertaluontoinen tai jatkuva ja säännöllinen palvelu. Yhden kerran minimiaika on 1 tunti. Sijaistuspalvelua toteuttaa aina sama henkilö yhden asiakkaan luona, jolloin asiakkaan kanssa saadaaan luotua lämmin ja tuttavallinen suhde.

Palvelua varten tehdään erillinen arvio ja sopimus palvelun tarpeesta ja sisällöstä. Sisältö voi olla esim. ulkoilua, lehden lukua ja seurustelua, pelien pelaamista tai kotijumppaa asiakkaan mahdollisen kuntoutussuunnitelman mukaan. Myös tarvittavat hoidolliset tehtävät ja ruoan lämmittäminen voi sisältyä palveluun. 

Palvelun maksaa kokonaisuudessaan asiakas itse. Palvelun hinnasta (ilman kotikäyntilisää) saa kotitalousvähennyksen. Emme ole Rovaniemen kaupungin palvelusetelituottaja. Palvelun hinta: 34€ / tunti, iltakäynti klo 18.00-22.00 40€ / tunti. Hintaan lisätään kotikäyntilisä ensimmäisen tunnin osalta. 0-5km 7€, 5,1-10km 10€, 10,1-20km 14€, yli 20km 18€. Viikonloppuisin palvelun saatavuudesta sovitaan erikseen. 

Sosiaalista kanssakäymistä tukeva palvelu – virkistys- ja ulkoilupalvelu

Koetko itsesi yksinäiseksi? Viettääkö läheisesi mielestäsi paljon aikaa yksin? Haluaisitko sinä tai omaisesi päästä ulkoilemaan säännöllisesti ja turvallisesti? Toisen ihmisen läsnäolo on tärkeää ihmisen hyvinvoinnille. Ihmisten tapaaminen ja toisen ihmisen läsnäolo tuovat tukea ja turvaa, lisäävät aivoterveyttä ja virkistävät mieltä. Ja kun tähän liitetään vielä ulkoilu yhdessä toisen ihmisen kanssa kasvaa hyvinvoinnin lisääntyminen merkittävästi.

Voit tilata meiltä virkistys- ja ulkoilupalvelun sosiaalipalveluna. Palvelu voi sisältää mitä tahansa mielekästä tekemistä: ulkoilua, pelaamista askartelua, leipomista, kirjan lukemista yms. Palvelun hinnasta (ilman kotikäyntilisää) saa kotitalousvähennyksen. 

Palvelun hinta: 34€ / tunti arkisin klo 8.00 – 18.00 välillä. Hintaan lisätään kotikäyntilisä ensimmäisen tunnin osalta. Kotikäyntilisä 0-5km 7€, 5,1-10km 10€, 10,1-20km 14€, yli 20km 18€.

Kuntouttavat kotiin tuotavat palvelumme

Huolestuttaako sinua ikääntyneen omaisesi kotona pärjääminen? Onko läheiselläsi haasteita arkisten askareiden suorittamisessa, liikuntakyky alentunut tai onko yksinäisyys ja alakuloisuus ongelmana? Kuntouttavat palvelumme sopivat hyvin myös kotiympäristössä toteutettaviksi. Niiden avulla voidaan tukea kotona pärjäämistä, liikkumiskyvyn ylläpysymistä tai vaikkapa hoivakodissa viihtymistä. 

Yksilöfysioterapia voidaan toteuttaa ilman lääkärin lähetettä tai lähetteellä, jolloin asiakas on oikeutettu saamaan kelan korvauksen fysioterapiasta. Yksilöfysioterapiassa tuetaan kokonaisvaltaisesti asiakkaan omatoimisuutta, arvioidaan apuvälinetarpeita, autetaan muiden mahdollisten tukitoimien saamisessa esim. suosituksia tekemällä ja toteutetaan harjoitteita kotiympäristössä.

Hieronta voidaan toteuttaa kotona istuen,  kylkinmakuulla sängyllä tai matkahoitopöydän päällä. Hieronnalla pyritään rentouttamaan kehoa ja mieltä, jolloin voidaan vaikuttaa kiputuntemuksiin, kehon hahmottamiseen sekä lihaskireyksiin positiivisesti. 

Kuntokaveri tulee kotiin tai hoivakotiin liikuttamaan ja kuntouttamaan läheistäsi. Kuntokaveripalvelu perustuu fysioterapeutin laatimiin ohjeisiin. Se sisältää liikeharjoitteita, kävelyä tai ulkoilua. Tavoitteena on kehon aktivoiminen, kunnon ylläpysyminen ja mielen virkistys. Kuntokaveripalvelu sopii jatkokuntoutukseksi esim. yksilöfysioterapia jaksolle. 

Voit varata kotikäyntinä toteutettavan palvelun soittamalla 0400-818798 tai laittamalla sähköpostia posti @ lapinseniorikuntoutus.fi.

Omaishoitajan hyvän olon paketti

Omaishoitajana toimiminen voi kuormittaa ihmistä sekä fyysisesti että henkisesti. Omaishoitaja voikin useasti jättää itsestään huolehtimisen väliin hoitaessaan läheistänsä ja hänen asioitaan.

Omaishoitajan hyvän olon paketti – on luotu tukemaan omaishoitajan jaksamista sekä itsestään huolehtimista.

Pakettiin kuuluu:

1 x 60 min fysioterapia

1 x 30 min hieronta niskahartialle, käsille tai jalkaterille

1 x 90 min rentouttava kokovartalohieronta

Fysioterapiakerta voi sisältää laajan fysioterapeuttisen tutkimuksen ja arvioinnin sekä ohjeita itsehoitoon. Se voi olla myös asiakkaalle sopivien harjoitteiden tekemistä keholle ja mielelle, joista voidaan laatia henkilökohtainen kotiharjoitusohjelma. Fysioterapiakertaan yhdistetään 30 min hieronta.

Kokovartalohieronta toteutetaan erillisenä kertana ja siinä keskitytään kehon ja mielen rentouttamiseen

Omaishoitajan palvelupaketin hinta on 142€.

Lisätietoja palvelusta saat soittamalla 0400 818798 tai laittamalla sähköpostia posti @ lapinseniorikuntoutus.fi.

Intervallijaksosta kuntoutusjakso

Kotona asuvan omaishoidettavan intervallijakso hoivakodissa tms paikassa on tarkoitettu omaishoitajan lepoa sekä hoidettavan virkistymistä varten.

Jotta omaishoidettava saisi jaksolta enemmän ja viihtyisi jaksolla paremmin, suosittelemme hyödyntämään fysioterapia-, hieronta- tai kuntokaveripalveluitamme intervallijakson aikana. Tällöin omaishoidettava saa enemmän mielekästä tekemistä jakson ajaksi ja aika kuluu nopeammin. Samalla jakson aikana ei kunto ja liikuntakyky pääse alenemaan. 

Olemme apunasi suunnittelemassa sisältöä intervallijaksolle. Suunnitelmallisesti toteutettu kuntouttava jakso voi sisältää esim. 2-3 fysioterapia-, hieronta- tai kuntokaverikäyntiä intervallipaikassa. Se auttaa hoidettavaa ylläpitämään liikkumiskykyään sekä muuta mahdollista omatoimisuutta. Samalla mieli pysyy virkeänä ja seuraavallekin intervallijaksolle on mukava lähteä.

Kysy lisää palvelustamme soittamalla 0400 818798 tai laittamalla sähköpostia posti @ lapinseniorikuntoutus.fi. 

Jäikö sinulle kysyttävää?

Älä epäröi ottaa yhteyttä joko puhelimitse p. 0400 818 798

tai sähkäpostilla 

posti @ lapinseniorikuntoutus.fi

3 + 9 =