Soita 0400 818 798

Tarinamme

Meidän tarina

Lapin Seniorikuntoutus tarinamme; Yritys syntyi ymmärryksestä, miten laaja-alaisesti ikäihmisiä pitää ja voi kuntouttaa. Ja miten ihan jokainen on kuntouttamisen arvoinen toimintakyvystään ja sairauksistaan huolimatta. Yritys syntyi myös tarpeesta: eläkeikäisten määrä tulisi kasvamaan valtavasti seuraavan kahdenkymmenen vuoden aikana. Haluttiin luoda ikäihmisten oma kuntoutuspaikka ja tuoda heille lisää aktiivista elämää vuosiin.

Niinpä ikääntymiseen ja muistisairauksiin erikoistunut fysioterapia- ja kuntoutusalan yritys Lapin Seniorikuntoutus Ky aloitti toimintansa toukokuun viimeisenä päivänä vuonna 2012. Yrityksen perustivat fysioterapeutit Maria Rantonen ja Leila Välitalo, jotka molemmat työskentelivät jo tuolloin ikäihmisten parissa. 

Alku ei ollut helppo, kun tällaisen yrityksen perustamisesta ja esimerkiksi markkinoinnista ei ollut aiempaa kokemusta. Ideaan kuitenkin uskottiin ja kokeilemalla oppi. Asiakasmäärät alkoivat vähitellen lisääntyä ja kerran käyneet asiakkaat usein palasivat. Meistä fysioterapeuteista tuli monelle ikäihmiselle vierellä kulkija, joka kannustaa, kuntouttaa, kuuntelee ja on läsnä. Yrityksen ensimmäinen fysioterapian läheteasiakas on edelleen vakituisena asiakkaanamme. 

Vuosien mittaan asiakasmäärät kasvoivat ja palvelutarjonta lisääntyi fysioterapiasta ja hieronnasta ryhmätoimintoihin. Sitä myötä myös fysioterapeuttiporukkamme kasvoi. Ikäihmisten kuntoutus on houkutellut joukkoomme liudan lämminhenkisiä, innostuneita, idearikkaita ja osaavia ammattilaisia. Heidän ammattitaitonsa sekä kyky kohdata ja kuunnella näkyy asiakastyytyväisyydessä.

Vuonna 2020 Lapin Seniorikuntoutus ky muutettiin Oy:ksi ja yrityksellä alkoi uusi aikakausi, kun omistajista Leila myi osuutensa. Leila siirtyi tekemään vain asiakastyötä, mikä on aina ollut hänelle mieluisinta ja lähellä sydäntä. Tuolloin Marian kanssa omistajaksi ja toimitusjohtajaksi tuli Mira Jänkälä, joka oli ensimmäinen ammatinharjoittaja yrityksen alkutaipaleella. 

Omistajanvaihdoksesta huolimatta Lapin Seniorikuntoutuksen perusajatus ja arvot; luottamus, arvostus ja uuden oppiminen, ovat pysyneet ennallaan. Ne ovat peruspilarit joiden varassa päivittäistä työtä tehdään. Muutos tapahtui siinä, miten yritystä lähdettiin päämäärätietoisesti kehittämään ja viemään eteenpäin tämän perusajatuksen ja arvojen pohjalta. 

Muutoksen myötä yritys on kasvanut ja mahdollistanut yhä useammalle ikäihmiselle laadukasta ja ihmisläheistä kuntoutusta sekä toimitiloissamme että kotona ja palveluasumisessa. Palveluita myös kehitettiin ja ne laajentuivat fysioterapiasta, ryhmätoiminnoista ja hieronnasta virkistys- ja ulkoilupalveluun. Nyt voimme yhä kattavammin tukea asiakkaitamme heidän tavoitteissaan ja tuoda lisää aktiivista elämää vuosiin.

Toukokuussa 2022 Lapin Seniorikuntoutus täytti 10 vuotta jota juhlimme erilaisin kampanjoin sekä kakkukahvein ja avoimin ovin. Kutsuvierastilaisuuteen kutsuttiin yhä asiakkaanamme olevia yrityksen alkuaikojen asiakkaita. Unohtamatta mitä on takana, suuntaamme katseemme tulevaan ja mietimme miten voisimme yhä paremmin palvella asiakkaitamme ainoana ikääntymiseen ja ikääntyneisiin erikoistuneena fysioterapia- ja kuntoutusalan yrityksenä Lapissa.

Rovaniemellä 22.10.2022 Mira Jänkälä, toimitusjohtaja ja yrittäjä


Jäikö sinulle kysyttävää?

Älä epäröi ottaa yhteyttä joko puhelimitse p. 0400 818 798

tai sähköpostilla posti @ lapinseniorikuntoutus.fi